نصب مودم در لینوکس
لينوکس با وجود توانايي هاي بسيارش در بين بسياري جوامع حتي بسيار تخصصي نيز تا حدي ناشناخته است که همين موضوع موجب شده است تا پشتيباني از اين سيستم عامل در حد بسيار ابتدايي باقي بماند و اگر قابليت انطباق براي اين سيستم عامل در زمينه هاي گوناگوني وجود دارد به دليل تلاش و سماجت استفاده کنندگان و توسعه دهندگان آن است و نه چيز ديگر . يکي از مهمترين مسائلي که مي تواند موجب فرار افراد و به خصوص افراد تازه کار از لينوکس شود عدم انطباق و شناخته نشدن سخت افزارها توسط آن است ، امري که در ويندوز به راحتي با استفاده از فناوري Plug & Play انجام مي شود. با توجه به اين موضوع شايد بخش بسيار مهمي از Howto هاي لينوکس به مسائل سخت افزار اختصاص داشته باشند. مشکلات در اين زمينه با وجود تلاش هاي بسيار هنوز هم ادامه دارنداز جمله شناخته نشدن کارت صدا در SuSE 9.2 و يا مودم در Xandros 3 Deluxe که از بهترين توزيع هاي موجود در بازار هستند.
در ميان سخت افزارهاي موجود يکي از بد قلق ترين هاي آن ها مودم ها هستند که به دليل آن در ادامه مي پردازيم و ممکن باعث شود تا شخص استفاده از لينوکس را تماما کنار بگذارد.
بهترين راه در تسريع اين کار استفاده از سخت افزارهايي است که از لينوکس پشتيباني مي کنند و عدم استفاده از انواع ديگر.
اولين قدم اساسي براي نصب کارت صدا در لينوکس نصب توزيع است. در ميان توزيع هاي مختلف ، توزيع هايي وجود دارند که به دليل قدرت در شناسايي سخت افزارها شهرت خاصي دارند که از ميان آن ها مي توان به Knoppix ، SuSE و Mandrake اشاره کرد. در صورتي که تازه وارد هستيد سعي کنيد از چنين توزيع هايي استفاده کنيد تا دردسر چنداني نداشته باشيد البته لازم به ذکر است که هيچ تضميني براي اين موضوع وجود ندارد و باز هم ممکن است مشکلي پيش بيايد.
مطلب ديگري که در زمينه نصب مودم وجود دارد انتخاب يک مودم مناسب است. براي اين کار بايد انواع مودم ها را بشناسيم. مودمها از يک ديد کلي به دو دسته Internal و External تقسيم ميشوند. مودم هاي External نيز خود به دو دسته Serial و USB تقسيم مي شوند. در مورد مودم هاي دسته اول يعني Serial مشکلي وجود ندارد زيرا در صورتي که شما با برنامه اي مانند KPPP براي اتصال کنيد مي توانيد به راحتي با انتخاب device خود ( به عنوان مثال ttSy0 ) آن را بشناسانيد. در مورد مودم هاي USB هم معمولا شناسايي بدون مشکل و به سادگي انجام مي شود ولي از آن جا که اخيرا win modem هاي از اين نوع نيز توليد شده اند بايد بسيار مراقب باشيد. بهترين راه براي اطمينان از پشتيباني شدن اين نوع مودم ها امتحان آن ها با يک ديسک زنده مانند Knoppix است.
بهترين نصيحتي که ميتوان براي فردي که مي خواهد در لينوکس از مودم استفاده کند اين است که يک مودم از نوع Serialخريده و خود را راحت کند اما ممکن است شما مودم خود را براي استفاده در ويندوز خريده باشيد براي انتخاب مودم مناسب مي توانيد از منابعي که در انتهاي مقاله ارائه شده است استفاده کنيد ولي از آن جا که ممکن است مودم هاي ذکر شده در اين منابع در ايران پيدا نشوند مسلما هيچ منبعي بهتر از تجربه ديگر افراد نيست.
حالا به قسمت سخت کار مي رسيم يعني مودم هاي Internal . اين نوع مودم ها نيز به دو نوع هستند ، مودم هايي که بدون مشکل کار مي کنند مانند مودم هاي اينتل که از آن ها در لينوکس نيز پشتيباني مي شود و به راحتي ميتوان driver آن ها را از سايت اينتل دريافت کرد و نوع دوم که تمامي دردسرها بر سر آن هاست يعنيwin modem ها. اين نوع از مودم ها براي پايين آوردن هزينه ها ساخته شده اند و کاملا غير استاندارد هستند. طراحي اين مودم ها به صورتي است که بخشي از عمليات را به جاي سخت افزار توسط نرم افزار انجام مي دهند. اين موضوع دو بدي دارد : اول اين که بخشي از منابع کامپيوتر شما را مصرف مي کند که ممکن است در بعضي موارد نيز محسوس باشد و دوم اين که اين مودم ها به عبارتيPlatform dependent هستند يعني براي کار به يک Platform خاص محتاج اند يعني ويندوز و در ديگر Platform ها قابليت کار کردن ندارند.
در صورتي که شما داراي يک win modem هستيد بايد مراحل کمي مشکل تر را طي کنيد. چندين مشخصه هستند که براي نصب يک win modem دانستن آن ها ضروري است.
اولين موضوع نوع chipset مودم شما است. براي اين کار و پيدا کردن اطلاعاتي جامع در مورد مودم خود مي توانيد از منابع ارائه شده در انتهاي مقاله استفاده کنيد. پس از شناسايي مودم کار چندان سخت نيست. Chipset شما مي تواند از نوع HCF يا HSF باشد. براي ادامه کار بايد از سايت http://www.linuxant.com استفاده کنيد. در اين سايت driver هاي لازم براي نصب مودم هايي با اين دو نوع Chipset وجود دارد که داراي محدوديت ۱۴.۴ kb مي باشد ولي به نظر مي رسد با توجه به خط هاي dial-up ايران اين مقدار کاملا کافي باشد.
پس از مشخص شدن نوع Chipset بايد driver مناسب را دريافت کنيد. اين موضوع بستگي به معماري هسته ( Kernel Architecture ) دارد. پس از دريافت بايد آن را طبق دستورات داده شده نصب کنيد. اين عمل بسيار ساده است و نياز به هيچ تجربه اي ندارد به خصوص کامپايل هسته که براي بسياري تازه کاران يک غول واقعي است.
برای اطلاع از فن آوری های نوین ارتباطی شبکه های وایرلس و ماکرویو و مراکز تلفنی تحت شبکه از کانال تلگرامی ما به آدرسهای Wireless_tech@و Voip_Tech@ دیدن فرمایید.