میکروتیک

مبحث مقدماتی از راه اندازی لینک وایرلس(میکروتیک)

در این مقاله آموزشی قصد داریم با نحوه راه اندازی یک لینک رادیویی بی سیم ساده با استفاده از تجهیزات میکروتیک آشنا شویم.
تجهیزات رادیویی میکروتیک در دو نوع Outdoor و Indoor برای استفاده در محیط های مختلف ارائه شده اند که هر یک از آن ها به دو دسته کلی ” دارای آنتن داخلی Integrated ” و ” آنتن خارجی External” تقسیم می شوند.
در این مقاله آموزشی راه اندازی یک لینک وایرلس بصورت Point-To-Point را مورد بررسی قرار می دهیم. قبل از شروع بررسی نحوه راه اندازی باید به این نکته توجه داشته باشید که قابلیت های وایرلس تجهیزات میکروتیک محدود به سطح مجوز (License) نصب شده روی سیستم عامل می باشد که برای تجهیزات وایرلس به این شکل می باشد:
 الیسنس سطح ۳ : این الیسنس اجازه برقراری لینک فقط بصورت PTP را می دهد و در جهت مقابل رادیو Base فقط یک Station می تواند متصل شود.
 الیسنس سطح ۴ : این الیسنس اجازه برقراری لینک های PTMP را می دهد و در جهت مقابل رادیو Base بیش از ۱رادیو می تواند متصل شود.
برای بررسی الیسنس تجهیزات رادیویی میکروتیک از قسمت System گزینه License استفاده می کنیم:

تنظیمات سمت رادیو Base:

این رادیو به عنوان سرویس دهنده اصلی در شبکه وایرلس ایفای نقش می کند که با توجه به نوع کاربری لینک وایرلس و الیسنس نصب شده روی روتر از قسمت وایرلس می توان دو Mode زیر را انتخاب نمود:
 Bridge :برای الیسنس سطح ۳ و برقراری لینک وایرلس فقط با یک رادیو در جهت مقابل
 bridge-Ap :برای الیسنس سطح ۴ و برقراری لینک وایرلس برای بیش از یک رادیو در جهت مقابل.
برای اعمال این تنظیمات از قسمت wireless اقدام می کنیم , برای اعمال تظیمات رادیویی روی کارت وایرلس موجود در این بخش کلیک کرده و وارد tab مربوط به wireless می شویم:

۱ – در این بخش باند کاری متناسب با نوع تجهیزات را مشخص می کنیم.
۲ – در این قسمت پهنای کانال وایرلس جهت انتقال داده ها را مشخص می کنیم
۳ – در این قسمت فرکانس رادیویی جهت برقراری لینک وایرلس را مشخص می کنیم.
۴ -این بخش یکی از مشخصه های اختصاصی لینک های وایرلی جهت شناسایی در سمت مقابل می باشد.

تنظیمات بخش Station : تمامی موارد فوق به غیر از گزینه Mode در سمت مقابل یعنی رادیو Station باید به همین شکل که در رادیو سمت Base قرار داده شده است تنظیم شود تا لینک وایرلس بین دو رادیو که در مقابل یک دیگر قرار دارند برقرار شود.

از قسمت Uptime می توان مدت زمان برقرار بودن اتصال و از بخش Rate RX/TX می توان میزان پهنای باند و از قسمت Signal RX/TX می توان کیفیت لینک وایرلس را بررسی نمود که این پارامتر هر مقدار به صفر نزدیک تر باشد کیفیت لینک بهتر است بطور مثال کیفیت ۷۵ -از ۵۵ -ضعیف تر می باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *